100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

7 червня — Всесвітній день безпеки харчових продуктів

7 червня — Всесвітній день безпеки харчових продуктів

Щорічно 7 червня відзначається Всесвітній день безпеки харчових продуктів. Продукти харчування забезпечують нас енергією та вітамінами за умови, що їжа безпечна та не містить пестицидів чи сторонніх домішок. Щоб донести інформацію щодо безпеки їжі до виробників та споживачів, ООН встановила цю подію.

Проблема безпечної їжі в сучасному світі актуальна для всіх країн, особливо для незаможних. Українці останнім часом особливо відчувають труднощі в цій сфері, адже в нашій країні ліквідовано санітарно-епідеміологічну службу, прямим обов’язком якої було проведення відповідних експертиз харчових продуктів.

При цьому складна екологічна ситуація в країні зі станом ґрунтів, води й повітря, надлишковим використанням хімікатів у сільському господарстві та недобросовісністю багатьох виробників не сприяє якості та безпеці їжі, яку ми споживаємо. Додається ще й проблема з фальсифікацією багатьох харчових виробів, зокрема, молочних та м’ясних.

Тому Всесвітній день безпеки харчових продуктів - подія важлива для кожного пересічного громадянина, бо надає можливість отримати більше фахової інформації, а отже й максимально убезпечити себе від продуктів харчування неналежної якості.

Необхідно запровадити звичку читати інформацію на етикетках продуктів й вивчити правила вибору продуктів на ринку. Щоб не допустити отруєння вдома — дотримуйтесь правил і строків зберігання та температурного режиму приготування.

Бережіть себе та будьте здорові!