100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

8 липня в Україні відзначається День сім'ї

8 липня в Україні відзначається День сім'ї

 Це свято було запроваджено в Україні у 2012 році з метою підтримки сімейних цінностей та зміцнення родинних зв'язків.Сім'я є основою суспільства, і саме вона формує майбутнє нашої країни. Тому важливо забезпечити підтримку та захист сімейних цінностей, створити умови для розвитку родинних зв'язків та підтримки батьківства.Українцям з давніх-давен був властивий культ домашнього вогнища, культ Роду, вони мали у своєму пантеоні навіть божества, які опікувалися родиною – Рід і Рожаницю.

Людина не мислила власного щастя без сім'ї, без домашнього вогнища. «Без сім'ї – нема щастя на землі». Культ роду був відлунням того, що ми сьогодні називаємо генетичним кодом, покликом крові. Українська родина будувала своє життя в тісній єдності зі своїм народом. Батько був оборонцем землі, на яку часто зазіхали неситі сусіди. Мати – берегиня домашнього вогнища. Любов до Батьківщини, до рідної землі, до віри пронизувала всі ділянки родинного життя. Ненав'язливе, через колискову пісню, народну думу, через дитячу молитву за Україну, а найперше з розповідями про жертовні та героїчні вчинки тих, хто боровся за нашу незалежність, входило в душу дитини і дорослого юнака почуття патріотизму, любові до рідного краю.

Це також об'єднувало батьків, увесь рід – на основі єдності громадських прагнень.Це свято - чудова нагода для того, щоб відзначити важливість родини в житті кожної людини. Воно надає нам можливість для того, щоб провести час разом з рідними та близькими, підтримати один одного та відчути силу родинних зв'язків. У цей день проводяться різноманітні заходи, які сприятимуть зміцненню родинних взаємин. Наприклад, це можуть бути спільні прогулянки, пікніки, відвідування музеїв та інших культурних заходів, а також проведення спільних ігор та розваг.

Це свято - також надає можливість звернути увагу на проблеми, з якими стикаються сім'ї в Україні. Наприклад, це можуть бути проблеми забезпечення дітей якісною освітою, доступ до медичних послуг, підтримка сімей з дітьми з особливими потребами та багато іншого.