100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

       Агрономи майбутнього, хто вони?

Агрономи майбутнього, хто вони?

Всі ми розуміємо, що найдорожчий ресурс у світі земля. Прогресивна частина людства усвідомлює, що майбутнє наступних поколінь залежить від успішного використання саме цього ресурсу. Фахівці у цій галузі мають бути оснащені найсучаснішими технологіями, які дозволять вирощувати корисну продукцію, яка не буде шкодити ні самій людини, ні природі.

Вашій увазі  професії, за якими майбутнє аграрної сфери:

Сіті-фермер – це спеціаліст з упорядження й обслуговування агропромислових господарств на дахах і в будівлях хмарочосів великих міст. Сіті-фермер, в першу чергу, працює з технологічним обладнанням, яке дозволяє вирощувати аграрну продукцію у містах: дрони зі знімків роблять аналіз якості зростання сільськогосподарських культур та визначають можливі захворювання; датчики контролюють показники ґрунту та вологості, вміст мінералів, добрив та солей; навігатори дозволяють автоматиці запам'ятовувати, які ділянки були оброблені, якими препаратами та в якій концентрації.

Біохакер – завдання біохакерів зламувати генетичний код організмів подібно до комп’ютерних систем.  

Агроном-генетик. Уже в найближчому майбутньому найбільш затребуваними будуть агрономи, які спеціалізуються в сфері генної модифікації рослин. Їм доведеться застосовувати досягнення біотехнологій на практиці, адаптуючи культури до місцевих кліматичних умов, збільшуючи врожайність, покращуючи смак і подовжуючи терміни зберігання плодів.

Агроінженер. З кожним роком сільгосптехніка стає дедалі складнішою. Навичок механіка вже недостатньо, щоб відремонтувати «розумний» трактор або комбайн. Потрібні знання з мікроелектроніки, програмування та мережевих технологій, якими володітиме агроінженер.