100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Global Money Week 2023

Global Money Week 2023

З 20 березня по 2 квітня 2023 року в Україні відзначається Всесвітній тиждень грошей (англ. Global Money Week 2023), в якому щороку беруть участь більше 100 країн світу. Національний банк України є офіційним координатором Global Money Week в Україні.

Всесвітній тиждень грошей – це щорічна всесвітня компанія з підвищення фінансової обізнаності, яка підкреслює важливість того, щоб молоді люди з раннього віку були фінансово обізнаними, поступово опановували навички, здобували знання, формували менталітет і поведінкові моделі, потрібні для прийняття зважених фінансових рішень, щоб у результаті досягти фінансового процвітання і фінансової стійкості.

В рамках Всесвітнього тижня грошей 23 березня 2023 року для здобувачів освіти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» було проведено тренінг  на тему «Грошові розрахунки, як невід’ємний  елемент грошової системи».

На занятті навчальна інформація вдало поєдналася із цікавими фактами про походження грошей, цінні метали, з яких їх виготовляли у давнину, формами грошових розрахунків.

Професійна спрямованість освітньої діяльності на занятті була направлена на поглиблення знань з фінансової грамотності, розширення знань про сутність понять «електронні гроші», пластикові картки, безпеку розрахунків в мережі Internet та сприяла формуванню ключових компетентностей здобувачів освіти.