100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Інтерактивний захід «Подорож смаками»

Інтерактивний захід «Подорож смаками»

Унікальну можливість познайомитись з професією технолога харчової галузі отримали відвідувачі Центру розвитку і підтримки дітей та сімей 16 квітня 2024 року в м. Запоріжжя. Викладачі коледжу в цікавій формі провели інтерактивний захід під назвою «Подорож смаками», де учні шкіл та їх батьки, які виїхали з тимчасово окупованих територій, дегустували плодоовочеві соки та дізнавалися цікаві факти про спеціальність «Харчові технології».

Наш коледж готує харчовиків в двох напрямках – це технологи–консервщики і технологи-винороби. Якщо майбутні вступники оберуть  спеціальність «Бродильне виробництво і виноробство», то вони дізнаються як народжується вино, як воно грає, поки молоде, як його «лікують», коли воно «захворіло» і як воно старіє, тому, що воно все таки «живе»! Різновидом професії технолога – винороба є професія «Сомельє», яка дуже популярна в дорогих ресторанах. Таких коледжів, які б готували технологів з бродильного виробництва і виноробства залишилося дуже мало. Потенціал нашої країни в плані виноробства дуже великий, весь південь, схід і захід займається вирощуванням винограду і виробництвом вина, бо ми маємо чудові грунти, достатнє сонце і передові технології! Після нашої перемоги будуть відновлюватися всі наші підприємства і тому такі спеціалісти, як технологи-винороби будуть просто необхідні!

Інша спеціальність «Зберігання, консервування та переробка плодів і овочів» готує технологів-консервщиків, які виготовляють продукти довготривалого зберігання і вони все більше користуються попитом в населення. Погодьтеся, що сьогодні вже важко уявити собі сучасне життя без консервів! Це зелений горошок - для салатів і вінігретів, це томат паста  - для українського борщу, це повидло - для пиріжків та круасанів, це кетчупи -  для італійської піцци і ще багато-багато чого. А ще, учні дізналися, що без таких спеціалістів, як технологи –консервщики не були б можливі польоти в космос! Також продукція консервного виробництва дуже потрібна армії і флоту, туристам, науковцям, які йдуть в експедицію, кондитерам, які готують торти,  випікають круасани, а ще в нас є потреба в консервах для дитячого харчуванні і так далі…. 

Коледж дякує Гуманітарному центру «Саме тут» м. Мелітополя за надану можливість популяризувати одну з найкращих мирних професій всіх часів і народів  - Технолога харчової галузі! Як відомо, харчова промисловість буде існувати стільки, скільки буде існувати людство! Це факт! Гарний технолог завжди був і є на вагу золота!

Тому, запрошуємо випускників 9 класів до нас на навчання саме на спеціальність «Харчові технології», щоб бути корисними людям і отримувати задоволення від цього!