Івент-захід: «Цікаве плодівництво. Нішеві плодові культури»
19 листопада 2024 року в межах Тижня циклової комісії хіміко-технологічних і агрономічних дисциплін викладачами коледжу проведено івент – захід, присвячений Дню працівників сільського господарства. Метою заходу було ознайомити здобувачів освіти і всіх присутніх із сучасними нішевими (малопоширеними) плодово-ягідними культурами, показати, як нішеві культури можуть стати своєрідною подушкою безпеки, яка гарантує аграріям додаткове джерело прибутку. Ці культури представляють собою можливість для невеликих виробників зайняти свою унікальну нішу на ринку, використовуючи специфічні запити споживачів.
Здобувачі освіти третього – четвертого курсів спеціальності 201 «Агрономія» підготували цікаві доповіді про такі нішеві культури, як журавлина, лимонник, жимолость, пекан, ківі і т.д., звернули увагу на їх унікальність і застосування.
У кінці зустрічі здобувачі освіти взяли активну участь у цікавій вікторині: «Впізнай культуру», де за характерними особливостями вірно називали «заховані рослини». У висновку були визначені основні напрямки використання нішевих культур
Даний захід був цікавий і технологам – питання переробки і зберігання продукції, і туристам – розвиток агротуризму, і широкому колу аматорів.