Івент-захід «Моя професія -технолог»
12 листопада 2024 р в рамках проведення Тижня циклової комісії хіміко-технологічних і агрономічних дисциплін був проведений Івент-захід «Моя професія - технолог», який циклова комісія проводить вже традиційно, щорічно до Дня працівників харчової промисловості. Темою заходу була «Вода – основа життя», де було розглянуто значення води в житті людини, властивості води, як готують воду в харчовій галузі і як покращити воду в домашніх умовах. Метою заходу було навчитись бережливому ставленню до води, аналізувати якість води, знати показники та навчитися вибирати правильну воду.
Вода є основою життя на Землі, вона використовується майже в усіх сферах людської діяльності. Всі присутні здобувачі освіти і викладачі дізналися, що вода має пам’ять та реагує на музику і приємні слова, вияснили, яка вода вважається корисною, як розрахувати для себе необхідну кількість води, що таке «жива» і «мертва» вода. Здобувачі освіти 4 курсу підготували цікаві факти про воду.
Коледж готує технологів-харчовиків з двох спеціальностей: «Зберігання, консервування та переробка плодів і овочів» та «Бродильне виробництво і виноробство», отже, для виробництва консервів та виноробної продукції також використовують воду. Тому, важливим є ретельна підготовка води, так як від цього компонента залежить якість харчових продуктів, які готує консервна та виноробна промисловість.
Всі, хто був уважним, в кінці онлайн зустрічі пройшли цікаву вікторину і дали відповіді на питання «Що я знаю про воду?».
Виховний захід пройшов цікаво та корисно, в доступній ігровій формі були засвоєнні основні поняття про важливість води.
Бережімо воду, бо вона основа життя і здоров’я!