Круглий стіл зі спеціальності 181 Харчові технології на тему «Формування професійного зростання та лідерства молодих фахівців харчової промисловості»
04 квітня 2025 року голова циклової комісії хіміко-технологічних і агрономічних дисциплін коледжу прийняла участь в он лайн засіданні круглого столу, яке організувала Державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти». Круглий стіл відбувся за участі представників закладів освіти, наукових установ, підприємств харчової та переробної галузі, завідувачів відділень та голів циклових комісій закладів фахової передвищої освіти зі спеціальності 181 Харчові технології, для обговорення важливої теми – Формування професійного зростання та лідерства молодих фахівців харчової промисловості та об’єднання зусиль освітніх установ і роботодавців для підвищення якості підготовки фахівців, створення сприятливих умов для їхнього працевлаштування.
Досвідчені спікери змістовно висвітлили важливі питання підготовки фахівців в умовах сучасних викликів для підвищення якості освітнього процесу та співпраці закладів фахової передвищої освіти з виробництвом.
Відбувся обмін досвідом щодо вимог роботодавців до підготовки фахівців, співпраці закладів фахової передвищої освіти, організації методичної роботи на відділенні та проходження практики здобувачами освіти.
У сучасному світі, що стрімко розвивається, харчова промисловість стикається з новими викликами та можливостями. Для успішного розвитку галузі необхідно, щоб молоді фахівці не лише мали високий рівень професійних знань, але й володіли навичками лідерства, які дозволять їм ефективно працювати в команді та керувати процесами.
Отже, учасники круглого столу обговорили конкретні кроки, які можуть поліпшити взаємодію освіти та бізнесу під час підготовки фахівців для харчової промисловості та наголосили, що встановлення партнерських відносин між закладами освіти та роботодавцями, впровадження сучасних технологій та оновлення навчальних програм допоможе створити нове покоління висококваліфікованих спеціалістів, готових до викликів сучасного ринку праці.
Дякуємо організаторам, спікерам та учасникам круглого столу за їх роботу.