100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Найсучасніші професії у галузі фінансів

Найсучасніші професії у галузі фінансів

У світі налічується понад 40 000 професій. Лише за останні п’ять років з’явилося близько сотні нових професій у галузі фінансів. Фахівці у галузі фінансів мають щоденно вирішувати кризові ситуації, прогнозувати наперед майбутні ризики і зберігати ті надбання, які є на даний момент.

Є професії, які знаходяться в авангарді світового розвитку, про них і згадаємо:

Тренд-вотчер – (від англ. trend – тенденція, watcher – спостерігач) це спеціаліст, який займається вивченням споживацької поведінки та передбачає виникнення у покупців, нових потреб. Справжній тренд-вотчер регулярно аналізує потрібну йому інформацію, яку здобуває будь-де: у магазині, у новинах, у публікаціях ЗМІ, соцмережах, виставках та під час нетворкінг-зустрічей. Отриману інформацію тренд-вотчер аналізує та складає стратегічний план.

Мультивалютний перекладач буде організовувати процес і систему обміну традиційних і альтернативних валют. Згадайте хоча б соцмережу Nimses, де можна за проведені в ній хвилини отримувати віртуальну валюту. А за цю валюту можна, наприклад, отримати безкоштовну каву в Києві. Зараз вже існують онлайн-сервіси, де можна поміняти Bitcoin на Webmoney або перевести звичайний банківський рахунок у рідну валюту.

Супервайзер фінансових ботів. Людям невдовзі знадобиться новий вид фінансових консультантів, що допомагатимуть керувати портфелями віртуальних активів. Цю нову роль може виконувати бот, адже штучний інтелект набагато швидше моніторить віртуальні активи та ефективніше на основі цього може рекомендувати вигідні угоди. Проте без людей у цьому процесі не обійтися. Необхідний так званий супервайзер над фінансовими ботами, який контролюватиме рекомендації та їхню доцільність.