100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Патріотична акція «Ланцюжок Незламності»

Патріотична акція «Ланцюжок Незламності»

Минулого тижня в Запоріжжі   вже вчетверте відбулась  патріотична акція  «Ланцюжок незламності», яку провели Рада директорів фахових коледжів Запорізької області, ГО «Наші мрії», студентська спільнота та Захисники свободи незламної України .

Символом акції стали янголи-охоронці, створені з відстріляних на фронті гільз. 

Здобувачі освіти власноруч розфарбували їх в національні кольори і запустили «Ланцюжок незламності»: низку зустрічей в очно-дистанційному форматі на яких студентство вільно спілкується з представниками Збройних сил України – військовослужбовцями Запорізького обласного ТЦК та СП, які після отриманих поранень та набуття статусу обмеженої придатності продовжують військову службу. 

Студентська рада приймаючого – Запорізького фахового коледжу комп’ютерних технологій Національного університету «Запорізька політехніка», вручила розписані гільзи військовим як символ єдності поколінь і всебічної підтримки молоддю війська.  

Всього до «Ланцюжка незламності» приєдналося понад 900 учасників: військовослужбовці, представники запорізького ТЦК та СП, студенти та викладачі фахових коледжів Запорізької області, представники громадських організацій, волонтерської спільноти та промислових підприємств Запорізької області.

За відгуками здобувачів освіти та викладачів нашого коледжу  такі заходи -    це   важлива та значуща можливість побачити війну з погляду тих, хто в ній безпосередньо брав участь, а також дізнатися більше про те, як війна впливає на життя людей. Заходи такого типу дозволяють нам краще зрозуміти реальність війни, її наслідки та важливість підтримки та допомоги воїнам та їх сім'ям.

Під час зустрічі з військовими учасники отримали можливість не лише дізнатися більше про те, що відбувається на передовій, але й вислухати переживання та історії тих, хто брав участь у бойових діях. Їхні розповіді стали важливим джерелом інформації та інсайдів про те, як реальна війна впливає на життя людей та суспільство в цілому.

Такі зустрічі є важливим елементом підтримки та визнання зусиль воїнів та їхніх сімей, а також важливою можливістю для нас, як громадян, краще зрозуміти важливість миру та стабільності в сучасному світі. Вони допомагають нам бути більш обізнаними, емпатичними та здатними підтримувати тих, хто змушений боротися за мир та безпеку.