100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Перша друкована книга в Україні

Перша друкована книга в Україні

Перша задокументована книга в Україні була видана у 1574 році в Львові. Це була книга «Апостол», яку видав український друкар Іван Федоров. Ця книга була написана на старослов'янській мові та містила текст Святого Письма.

Розвиток друку книг в Україні був пов'язаний зі зміною політичної ситуації в країні. У XVI столітті в Україні було багато друкарень, але після приєднання України до Російської імперії в 1654 році, їх стало набагато менше, а книги друкували в основному в Москві та Санкт-Петербурзі через політику загарбників - знищення нашої самоідентичності.

Початок розвитку писемності в Україні почався ще в давні часи. Найстаріші писемні пам'ятки, які збереглися на території України, датуються VII-VIII століттями. Це були написи на камені, які збереглися в Києві та інших містах.

Багатовікова культура та сотні років народної мудрості в Україні відображені в народних піснях, казках, легендах та інших народних творах. Ці твори передають духовність та традиції українського народу, його історію та культуру. Вони є важливою складовою культурного доробку України та мають велике значення для збереження національної ідентичності.