100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Пізнаємо рідний край ...

Пізнаємо рідний край ...

30 вересня 2023 року, викладачі коледжу у складі родин ВПО Бердянського району і міста Бердянська, за підтримки Інформаційно-ресурсного центру Бердянського району присвятили дозвілля прогулянці кварталами старого Олександрівська з Kostiantyn Antonets та відвідали   експозицію Запорізького Музею-галереї прикладної кераміки та живописної творчості Іллі та Олексія Бурлаїв.

Музей працює з 2008 і не зважаючи на свій юний вік колекція музею — унікальна та безперервно поповнюється новими експонатами. Тут і матеріали, пов’язані з історією та першими будівлями нашого Запоріжжя, старовинні карти та фотодокументи, колекція старовинної черепиці, історія цегельні в селищі Карантинка та багато іншого.

В музеї-галереї ми занурились в минуле, доторкнулись до старовинних цеглин, дізнались про першу лабораторію з дослідження глини для виробництва цегли та черепиці.

Музей має наукову, творчу та культурно-педагогічну спрямованість. Відвідавши музей, ми дізнались, як він створювався, чим живе сьогодні, побачили старовинну фортецю родини Хілтманн побудови XVIII ст. на глибині 5 метрів.