100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Що потрібно знати про тривогу?

Що потрібно знати про тривогу?

⚠️ Тривога - це стан, який можна описати як стан хвилювання, стурбованості, внутрішньої метушні, безпорадності, збентеження непорозуміння, внутрішньої напруги.

♨️ Фонова тривога: постійне внутрішнє напруження без конкретної причини.

♨️ Ситуаційна тривога: тимчасове відчуття стурбованості, спричинене конкретною подією або обставиною.

Що бажано не використовувати при тривозі:

❌ Алкоголь. Тому що він ніби знімає напругу "в моменті", але при тривалому прийомі зневоднює організм та посилює депресивні симптоми.

❌ Вживання солодкої їжі та напоїв. Так формується цикл заміщення тривоги саме їжею. Солодке - це високий рівень глюкози у крові. Часто це призводить до активізації гормонів стресу.

❌ Психоактивні речовини та стимулятори. І кава і чай - це енергетики. Їх надлишкове вживання призводить до надлишкового виділення нейромедіаторів пов'язаних зі стресом.

❌ Постійне зациклення. Краще не фокусуватися на тому, що ми не в змозі змінити, це провокує паніку та безпорадність

Швидко зняти тривогу допоможе Блукаючий нерв

🧬 Блукаючий нерв - це десята пара черепних нервів, яка йде з головного мозку до брюшної полості. Це таємнича нервова мережа, яка втамовує біль і стрес.

Правильний вплив на блукаючий нерв, допоможе впоратися з тривогою:

😄 Посмійтеся в голос. Коли ми сміємося від душі, глибокі м'язи живота починають активно працювати і стимулювати блукаючий нерв.

🙌 Акуратно помасажуйте бокову і задню поверхню шиї, це теж активізує блукаючий нерв.

🥛 Прополосніть горло. В процесі намагайтеся дихати повільно. Таким чином, задіюються м'язи задньої стінки глотки, які допомагають включити блукаючий нерв.