100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Виховний захід «І пам’яті свічка не згасне»

Виховний захід «І пам’яті свічка не згасне»

29 листопада 2022 року викладачі Попова Ольга Іванівна та Саєнко Юлія Сергіївна провели загальноколеджівський виховний захід «І пам’яті свічка не згасне» (до 90-річчя Голодомору 1932-1933р років в Україні)

Масштабний голод в Україні почався наприкінці літа 1932 року, діставши кульмінації навесні 33-го і лише на початку літа завершився скорботними жнивами. Впродовж цього року в Україні загинули мільйони людей. Жодна війна не забрала за такий короткий час стільки людських життів. Найсвятіший обов’язок сьогодні – зберегти пам’ять про всіх, хто не дожив, недолюбив, пам’ять про живих і ненароджених. Ніхто не має права про це забути. Ми мусимо пам’ятати про кожного, кого тогочасний режим змусив страждати і гинути страшною смертю, не дав розквітнути новим паросткам життя, аби цей гіркий досвід минулого ніколи не повторився.

Нехай у ваших душах залишиться цей маленький вогник свічечки, як спомин про тих, кого сьогодні немає серед нас, які померли страшною смертю. Дай, Боже, щоб це ніколи більше не повторилось!