100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Вишиванка - символ нескорених

Вишиванка - символ нескорених

14 травня у коледжі відбулась виховна година «Вишиванка - символ нескорених» до Дня вишиванки.

Щорічно у травні українці відзначають яскраве та самобутнє свято День вишиванки, присвячене нашому національному одягу. Українська вишиванка з'явилася багато століть тому, а кількість різних візерунків та технік шиття порахувати неможливо. Це свято люблять і діти, і дорослі, із задоволенням вбираючись у яскраві сорочки, бо  це чудова нагода згадати про своє коріння, вшанувати українські традиції та показати свою любов до рідної культури.   

Художні керівники коледжу підготували до свята дуже цікавий матеріал: це і легенди про вишиванку, і історія свята, і техніки вишивки, і українські традиції пов’язані з вишиванкою. Також здобувачі освіти дізнались, що святу передувала акція «Всесвітній день вишиванки», котру в 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. А сьогодні  ми уже відзначаємо Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

Дата проведення — щороку в третій четвер травня. Свято не прив'язане до жодного державного чи релігійного. До нього може долучитися будь-хто, одягнувши вишиванку.

День вишиванки 2024 року пройде за умов повномасштабної війни, що підвищує важливість свята. Ця дата поєднує українців, прославляє нашу культуру, виховує любов до національних символів та руйнує багато міфів російської пропаганди.