100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Всесвітній день донора крові

Всесвітній день донора крові

Щорічно 14 червня відзначається Всесвітній день донора крові. Це свято засновано ООН в 2005 році, до дати народження австрійського лікаря, лауреата Нобелівської премії Карла Ландштейнера, який народився 14 червня 1868 року та відкрив групи крові людини. Мета цього дня - привернення уваги до важливості донорства крові та підвищення обізнаності про необхідність забезпечення безперервного доступу до безплатної та безпечної крові та її компонентів.

Особливо актуальною ця проблема в Україні стала під час війни, коли тисячі людей потерпають від агресії Росії. Багатьом пораненим військовим-захисникам та цивільним жертвам бойових дій необхідні термінові операції та переливання крові або її компонентів.

Тому незважаючи на складні умови та небезпеку, багато громадян України стали донорами крові, щоб допомогти постраждалим. Ці люди виявляють високу моральну та громадянську відповідальність, допомагаючи своїм співвітчизникам у складних умовах.

Тому, вшановуючи Всесвітній день донора крові, ми закликаємо всіх громадян України бути готовими допомагати своїм співвітчизникам у будь-який момент, коли це буде потрібно. Тільки разом ми зможемо зберегти мир та процвітання нашої країни.