100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Всесвітній день охорони навколишнього середовища

Всесвітній день охорони навколишнього середовища

15 грудня 1972 року Генеральна Асамблея ООН встановила Всесвітній день охорони навколишнього середовища, що відзначається 5 червня

Всесвітній день навколишнього середовища став нагадуванням про невідкладність та важливість збереження природи для нас та майбутніх поколінь, цей день є для Організації Об’єднаних Націй одним з основних способів привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії, залучення уваги громадськості до важливих екологічних проблем і стимулювання дій щодо їх вирішення.

Цьогорічна тема Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища — "Боротьба з пластиком". Пластикове забруднення стало одним з найбільших викликів для нашої планети, є однією з найбільш нагальних екологічних проблем.  Воно впливає на здоров'я наших океанів і землі, впливає на наше біорізноманіття і спричиняє небезпечні зміни в екосистемах.  

Сьогодні, 5 червня, давайте вшануємо нашу планету, приділяючи особливу увагу проблемі пластикового забруднення.

Нехай цей день стане для нас нагадуванням про необхідність дій і сприяє поширенню свідомості про збереження нашого навколишнього середовища. З кожним роком проблеми середовища стають все більш актуальними, і кожна дія, навіть невелика, може мати значний вплив на майбутнє нашої планети. Боротьба з пластиком починається з кожного з нас. Ми повинні бути свідомими впливу, який ми робимо на наше середовище, і зробити кроки, щоб змінити це. Ми можемо відмовитися від одноразового пластику, переходячи на більш стійкі альтернативи, або ж рециклувати та повторно використовувати матеріали, які ми вже маємо.

⠀⠀⠀ ⠀День довкілля 2023, нажаль, має гіркий присмак війни…

⠀⠀⠀ ⠀Перед екологами постає важливе та важке завдання – не лише збереження, а й відновлення довкілля! Адже російське вторгнення в Україну вже призвело до екологічних наслідків – забруднення атмосферного повітря, поверхневих та підземних вод суші, моря, ґрунту, змін ландшафтів, знищення і псування цінних природоохоронних територій та екосистем!

⠀⠀⠀ ⠀Тому, ще раз нагадуємо, що фахівцями Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України здійснюється фіксація порушень у сфері захисту довкілля під час воєнних дій на території України. За даними Державної екологічної інспекції станом на січень 2023 року, за 11 місяців військової агресії РФ збитки для екології України складають вже понад 1 трильйон 743 мільярди гривень, або понад 47,6 мільярда доларів. І це тільки приблизні розрахунки, поки досі залишається окупованою частина українських територій.

⠀⠀⠀ ⠀Крім того, всі ми повинні бути екологічно свідомими та займати активну громадську позицію щодо важливості внеску кожної людини у справу захисту навколишнього природного середовища!

ВІРИМО В НАШЕ ВІЛЬНЕ Й КВІТУЧЕ МАЙБУТНЄ! ПРАЦЮЄМО ДАЛІ! РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!