100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Всеукраїнський науково-практичний вебінар

Всеукраїнський науково-практичний вебінар

Всеукраїнський науково-практичний вебінар

«РОЗВИТОК ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ФАХОВИХ КОЛЕДЖІВ В УМОВАХ ВОЄННОГО ТА ПОВОЄННОГО ЧАСУ»

29 лютого 2024 року лабораторією науково-методичного супроводу підготовки фахівців у коледжах і технікумах Інституту професійної освіти НАПН України було проведено Всеукраїнський науково-практичний вебінар «Розвиток професійної компетентності педагогічних працівників фахових коледжів в умовах воєнного та повоєнного часу» в рамках XVIII щорічної Всеукраїнської науково-практичної (звітної) конференції «Науково-методичне забезпечення професійної освіти і навчання».

У роботі вебінару взяли участь 172 учасники, зареєструвалося понад 250 осіб, у тому числі й викладачі коледжу. Під час вебінару обговорювалися провідні чинники, зарубіжний досвід та інноваційні технології розвитку професійної компетентності педагогічних працівників фахових коледжів у воєнний та повоєнний час, а також питання стосовно відновлення освіти на деокупованих територіях, подолання освітніх втрат і розривів, забезпечення безбарʼєрності та гендерної рівності під час професійної підготовки фахових молодших бакалаврів.

Модераторами вебінару були Олена Тітова, завідувач лабораторії науково-методичного супроводу підготовки фахівців у коледжах і технікумах Інституту професійної освіти НАПН України, доктор педагогічних наук, професор та Петро Лузан, головний науковий співробітник лабораторії науково-методичного супроводу підготовки фахівців у коледжах і технікумах Інституту професійної освіти НАПН України, доктор педагогічних наук, професор.

Модератори презентували тему наукового дослідження лабораторії та продукцію, видану в результаті першого року роботи: монографію «Система розвитку професійної компетентності педагогічних працівників фахових коледжів в умовах пандемії, воєнного та повоєнного часу» та «Термінологічний словник викладача фахового коледжу». Учасникам вебінару було надано покликання на електронні версії книжок, що знаходяться у вільному доступі в електронній бібліотеці НАПН України.