Welcome to our English club!
Цього разу учасники клубу обговорювали тему «Restaurant». Спочатку дещо цікавих фактів про виникнення цих закладів харчування. Легенда свідчить, що перші французькі ресторани з’явилися в Парижі після французької революції, коли кухарі-гурмани гільйотинованої аристократії пішли шукати роботу. Історик Ребекка Спанг з Університету Індіани дослідила цю популярну історію походження і виявила дещо зовсім інше.
Слово ресторан походить від французького дієслова restaurer , що означає «відновлювати себе», а перші справжні французькі ресторани, відкриті за десятиліття до революції 1789 року, нібито були магазинами здорової їжі, де продавали одну основну страву: бульйон. Французький опис цього виду кісткового бульйону або консоме, що кипить на повільному вогні, є «відновлюючим бульйоном».
Як показує історія закладів харчування в Китаї та Франції, ресторани не могли б існувати без великого та голодного міського населення. Тому цілком зрозуміло, що перший ресторан високої кухні в Америці було відкрито в Нью Йорку в 19 столітті. Ресторан Delmonico's відкрив свої двері в 1837 році, показуючи розкішні приватні обідні зали та винний льох на 1000 пляшок. Ресторан, який залишився в тому самому Манхеттені (хоча він закрив свої двері під час кризи Covid-19 2020 року), стверджує, що він перший в Америці, який використав скатертини, а його зіркові шеф-кухарі не лише винайшли знаменитий стейк Delmonico, але й класику для гурманів, як-от яйця Бенедикт, лобстер Ньюбург і курку а-ля Кін.
Дякуючи нашій колезі, американській волонтерці Сарі Негі(Бьорчстед), учасники клубу ознайомилися з ресторанною лексикою, дізналися про особливості замовлення страв і сплати «чайових», розповіли про свої улюблені заклади харчування. Тепла, невимушена атмосфера під час зустрічей сприяє соціалізації молодих людей та розвитку їх комунікативних навичок.