100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Знайомтеся - карвінг овочів!

Знайомтеся - карвінг овочів!

Карвінг - це створення з овочів та фруктів різноманітних квітів, фіґурок чи орнаментів за допомогою художньої різьби, що використовується для прикрашання такими елементами страв під час банкетів та свят. Походить від англійського carving (карвінг), що в перекладі означає вирізування.

Карвінг дозволяє виконувати художнє різьблення практично будь-якого овоча чи фрукта. Найпоширенішим є карвінг з гарбуза, моркви, яблука, апельсинів, кавунів, динь, але можна вирізати з будь-яких овочів, фруктів, ягід, а також сиру, шоколаду та льду. Вирізають квіти, листочки, тварин, птахів, орнаменти і навіть цілі картини та складні композиції. Мистецтво карвінгу дозволяє додати святковому столу піднесеного настрою та вишуканості.

Види карвінгу. За глибиною різьблення розрізняють два види техніки карвінгу:

Класичний карвінг - це різьба лише по зовнішньому шару, по шкірці овоча чи фрукта до його м'якоті. Малюнок виникає на контрасті між кольором шкірки та м'якоті.

Скульптурний карвінг – це об'ємне різьблення і по шкірці, і м'якоті плоду, та в результаті створення складних тривимірних об'єктів і композицій.

Мистецтво карвінгу також сильно відрізняється за стилем залежно від країни, де воно поширено, В чому ж основна різниця між європейським та азіатським карвінгом?

Азіатський карвінг виник першим, і відрізняється більшою витонченістю та вишуканістю, а також використанням екзотичних фруктів, сиру і шоколаду. Найчастіше вирізають ажурні ієрогліфи, мереживні квіткові та рослинні орнаменти, чарівних птахів та сюжети зі східних легенд.

Європейський карвінг простіший на зображення. Вирізають квіткові композиції та фіґурки тварин, а то й лише прості візерунки.

Красиво оформлене блюдо — важливий елемент сучасного щоденного і святкового столу. Такі прикраси перетворять навіть самі звичні страви, завжди радуючи дітей і дорослих. Завдяки карвінгу їжа може бути не тільки смачною і корисною, але і красивою.