100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

27 червня у всьому світі відзначають день рибальства

27 червня у всьому світі відзначають день рибальства

27 червня у всьому світі відзначають день рибальства. Історія свята сягає корінням у 1985 рік, коли за рішенням Міжнародної конференції з регулювання і розвитку рибальства, що відбулася в 1984 р. в Римі, офіційно з'явився міжнародний день рибальства.

Процес лову риби настільки захопливий, що з часом у новачків він нерідко переростає у всепоглинаючу пристрасть. Адже тільки по-справжньому зосереджені люди заради того, щоб побачити або відчути клювання риби, можуть забиратися в дуже віддалені і глухі куточки, годинами мокнути під дощем або мерзнути на морозі.

Бердянськ має довгу історію рибальства, яке було основним заняттям місцевих жителів ще з давніх часів. Сьогодні рибальство є важливою галуззю економіки міста, яка забезпечує роботою тисячі людей та приносить значний дохід до місцевого бюджету.

Споконвічно рибальськими поселеннями в місті вважаються три мікрорайони: Лиски, Коса та Слобідка.

Тому не дивно, що багато визначних пам'яток Бердянська пов'язані саме з рибалками та рибою. Тут є: пам'ятник рибалці; пам'ятник Бичку-годувальнику; пам'ятник Хлопчику-рибалці; пам'ятник осетру. Кожна меморіальна скульптура приховує за собою історію з життя, і є нагадуванням мешканцям та гостям міста про якусь подію. На честь важкої праці рибалок було створено пам'ятник рибалкам, який зображує нерівну боротьбу між людиною, величезною рибою та морською хвилею. Фігуру рибалки, який утримує осетрів, можна знайти на першому міському пляжі.

І дуже скоро ми всі зможемо повернутися до рідного Азовського моря щоб насолодитися захопливим процесом рибної ловлі!

"Відмінного кльову,

Відерце великого улову,

Надійною нехай буде вудка,

Душа хай не знає смутка!"