100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

День українського добровольця

День українського добровольця

Сьогодні ми вітаємо найсильніших, найсміливіших і найсердечніших людей – українських добровольців!

Цей день започатковано 17 січня 2017 року Верховною Радою з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

У цей день рівно 10 років тому перші 500 бійців-добровольців самоорганізувалися та вирушили з Майдану на тренувальну базу в Нових Петрівцях. Вони сформували перший добровольчий батальйон Нацгвардії, який став на захист нашої держави на сході.

Загалом у воєнному конфлікті на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур.

У перші тижні повномасштабного російського вторгнення в Україну у 2022 році майже 100 тисяч добровольців вступили до лав Сил територіальної оборони ЗСУ.

За словами голови парламенту, це "день відважних захисників і захисниць, які добровільно, за покликом серця, керуючись внутрішніми цінностями й принципами, взяли до рук зброю та стали на захист України. Для кого боротьба за нашу незалежність і суверенітет — це честь".

Слава українським героям! Ми всі чекаємо на вас вдома живими та здоровими! Ви наша гордість і честь! Нехай скоріше настане мир і безпека в Україні! Міцного здоров'я, надійних товаришів поруч і Божого захисту!

Памʼятаймо, що Україна існує доти, доки є кому її захищати.