100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Думскролінг - сучасний вид залежності

Думскролінг - сучасний вид залежності

📎 Думскролінг - це споживання великої кількості поганих новин в Інтернеті за короткий проміжок часу. І це не просто залежність від новин, а хворобливе та неконтрольоване бажання гортати стрічку новин, незважаючи на те, що отримана інформація пригнічує, засмучує та деморалізує.

🌐 Термін складається з комбінації двох слів: doom - загибель, приреченість та scrolling - гортати.

🌐 Впровадження цього терміну в життя людства зобов'язане пандемії коронавірусу, коли на початку 2020 року люди стали проводити більше часу вдома за комп'ютером у спробах розібратися, чим загрожує ковід.

🌐 Зрештою термін "думскролінг" став одним із головних слів 2020 року і поширився на будь-які події, що викликають страх, паніку, тривогу. А його нову, набагато потужнішу хвилю викликала війна, у перші місяці якої здавалося, що добрих новин більше не існує.

🌐 За рівнем залежності думскролінг прирівнюється до ігроманії чи куріння: нічого хорошого з процесу не виходить, а зупинитися не можеш.

Як позбутися думскролінгу ❓

🔸 Видаліть зайві новинні канали, і залиште кілька на вашу думку найбільш достовірних.

🔸 Замість новин почитайте нейтральну інформацію: про здоров'я, цікаві фільми, про тварин та природу тощо.

🔸 Приділяйте більше уваги прибиранню вдома, замість перегляду новин.

🔸 Замість відео новин вмикайте фільми, вебінари, музику, аудіокниги.

🔸 Знайдіть сучасне цікаве хобі: аерографія, гратаж, дудлінг, картини по номерам, декупаж, скрапбукінг, термомозаїка, вишивання, топіарій, бартендинг, пірографія, карвінг з овочів та фруктів, моддінг, автонюнінг, мемомагнетика, посткросинг, блогінг, обробка фотографій, будь-який спорт.

Як бачите існує велика кількість цікавих розвиваючих занять, які точно принесуть користь вашому психічному здоров'ю!