100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Літо, фрукти, овочі  – пора робити заготовки

Літо, фрукти, овочі – пора робити заготовки

Харчування людства завжди залежало від двох факторів: сезонності виробництва харчових продуктів та їх збереження. Більшість продуктів швидко псується, тому люди давно почали шукати способи їх зберігання більш тривалий час.

У домашніх умовах найпоширенішими є такі способи консервування фруктів і овочів – пастеризація, стерилізація, маринування, квашення, соління, сушіння, заморожування й консервування з цукром.

Чому краще завжди заморожувати продукти? На то є дві основні причини: краще зберігаються вітаміни та ферменти - так, як не використовується оцет, цукор та інші консерванти, також влітку ціни на фрукти та овочі значно нижче, тому можна вберегти свій сімейний бюджет від зайвих витрат.

Заморожування фруктів та овочів – справжній мастхев для господинь. Цей спосіб значно спрощує приготування їжі взимку.

Для заморожування відбираємо тільки цілі плоди, без пошкоджень шкірки. Заморожуємо фрукти, ягоди та овочі максимально швидко. Якщо плоди крупні, розділяємо їх навпіл або нарізаємо кубиками чи смужками. Після ретельного миття плоди розсипаємо тонким шаром на дошки, підноси, листи для підсушування. Ставимо в морозильник. Тримаємо пару годин. Шматочки повинні затвердіти. Пересипаємо заморозку в контейнери, пакетики, щільно закриваємо. Повертаємо на зберігання. Зберігати плоди можна як окремо, так і робити з них мікси.

Тепер ви знаєте, як найкраще зберегти вітаміни і корисні властивості продуктів в домашніх умовах. Бажаєте знати більше – приходьте до нас на навчання на спеціальність «Харчові технології»!