100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Міжнародний день жертв насильницьких зникнень відзначається щорічно 30 серпня

Міжнародний день жертв насильницьких зникнень відзначається щорічно 30 серпня

Міжнародний день жертв насильницьких зникнень відзначається щорічно 30 серпня з метою звернення уваги на проблему зникнення людей без вісті та їхнього становища.

Від початку повномасштабного вторгнення на захоплених територіях окупанти викрадають, катують та утримують в заручниках, примусово депортують до країни-агресорки, зокрема діточок та літніх людей. Щоденно ворог доводить, що не має жодних цінностей, честі та гідності.

У разі викрадення особи на окупованих територіях родичам зниклого, представнику військового формування, органу державної влади чи місцевого самоврядування потрібно звернутися із заявою про розшук особи, зниклої безвісти до відповідного територіального органу Національної поліції України. У заяві про розшук особи зниклої безвісти зазначається інформація яка може сприяти встановленню місцезнаходження особи, дані про особу, останнє місцезнаходження тощо.

В Міжнародний день жертв насильницьких зникнень вчергове нагадуємо всьому світові про ті злочини, які чинить російська федерація проти людства.

 Всі наші громадяни мають повернутися додому!