100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Що таке декоративне садівництво та ландшафтний дизайн?

Що таке декоративне садівництво та ландшафтний дизайн?

Це відносно нові напрямки, які здобувають все більшу популярність як в Україні, так і у всьому світі.

Що робить ландшафтний дизайнер?

Проектує та художньо оформлює прибудинкові території, сади, парки, сквери чи присадибні ділянки. Може  перетворити занедбаний пустир на квітучий парк, а рядову дачну ділянку на прекрасний оазис.

Наприклад?

Одними з найбільш відомих елементів декоративного садівництва є топіарії - зелені фігури з рослин. Також дуже цікавими є паркові пальмети - огорожі, утворені щільно переплетеними гілками. Напевно, також ви натрапляли в інтернеті на арбоскульптури – різні декоративні елементи, виконані з дерев. Стілець чи альтанка зі зростаючих чагарників, дерево у формі людини чи ігровий майданчик, який зростає разом зі своїми відвідувачами – це не фантазії, а реальні результати праці ландшафтних дизайнерів. 

Чому варто обрати це своєю професією?

Для цього є ціла низка причин:

1.     Впевненість у завтрашньому дні. За даними сайту Work.ua в середньому, ландшафтний дизайнер в Україні заробляє 20000 грн.  Звісно, все буде залежати від вашої наснаги і старанності. Але це не тільки в декоративному садівництві, авжеж?

2.     Внесок у здоров’я та довголіття, своє і людей навколо. Адже ця професія допомагає нам зберегти зв'язок з природою та отримувати задоволення від спілкування з нею. Зауважте: і все це в межах робочого часу!

3.     Ви станете митцем, який не просто зможе реалізувати свої найоригінальніші творчі ідеї  в природі, але і спробувати врятувати світ. Красою 😉

І серйозно: ландшафтний дизайн – один з тих професійних напрямків, який найближчим часом буде актуальним в Україні. Адже декоративне  садівництво  дає можливість відновити понівечені війною зелені зони наших міст та створити нові, сучасні простори для відпочинку та відновлення, наснаги.