100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

ЩО таке

ЩО таке "НЛП" та як воно працює

📎 НЛП, або нейролінгвістичне програмування - це набір психологічних технік, які дозволяють впливати на думки та поведінку людей.

НЛП допомагає розвивати навички комунікації, вчить спостерігати і впливати на людей так само ефективно як і терапевти. НЛП застосовують у бізнесі, управлінні, творчості та особистісному зростанні.

ТЕХНІКИ НЛП:

⚙️ Моделювання - це спрощений опис складної системи у вигляді моделі або схеми. Якщо маєте задачу щось запам'ятати переводьте інформацію у модель або схему, так загальний образ точно запам'ятається.

⚓️ ТЕХНІКА "ЯКІР". У НЛП рефлекси називають якорем, які можна штучно створити. Наприклад, якщо включати одну й ту саму мелодію у радісні моменти, то вона з часом буде асоціюватися з приємними емоціями. Якорем можуть бути: повторювані звуки, фрази, фото, відео або дотики до тіла.

🏈 ТЕХНІКА "ПОМАХ". Цю техніку використовують, щоб змінити якусь звичну дію. Робота йде за ланцюжком: Тригер(стимул)-візуальний ключ-реакція.

Наприклад ви хочете схуднути і бути у відмінній фізичній формі, для цього вам необхідний візуальний ключ: ви можете повісити на холодильник фото де ви стрункі і тоді щоразу бачачи цей образ можливо відмовитесь від зайвих калорій. Або, коли втомлюєтесь від навчання і хочете його відкласти, повісьте перед собою фото улюбленої професії і успішних людей, їх приклад буде вас надихати.

🪞ТЕХНІКА ВІДДЗЕРКАЛЕННЯ - це копіювання поз, жестів, міміки співрозмовника. Вона дозволяє знизити критичність співрозмовника , викликати в нього зацікавленість і симпатію.