100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Учні бердянського технікуму – перші професійні винороби краю

Учні бердянського технікуму – перші професійні винороби краю

Вино починається з  виноградників – це прописна істина всіх виноробів. У далеких 1920- х роках, коли у Бердянську були закладені нові виноградники і відкрито  агрошколу садівництва і виноградарства (згодом технікум), постало питання переробки виноградної продукції.

Самі учні вирощували виноград і переробляли його за допомогою виноградної дробилки власноруч в полі.

Для розвитку виноробної галузі у Бердянську було відкрито, як тоді її називали «виноробка», оснащену спеціальним обладнанням для переробки винограду.

Відтепер, студенти-винороби отримали можливість опановувати магічним процесом виготовлення вина.

Результати не примусили довго на себе чекати і вже через кілька десятиліть зразки виноматеріалів, виготовлених учнями Бердянського технікуму виноградарства та виноробства конкурували з іншими на регіональному рівні.

Практичні роботи студентів-виноробів демонстрували усім фахівцям галузі, якого рівня досяг колектив технікуму за такий короткий час.