100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Ваучер на навчання  або новий професійний старт

Ваучер на навчання або новий професійний старт

Чи знаєте Ви, що в службі зайнятості можна отримати ваучер на навчання? Ваучер на навчання – це документ, що дає право за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття пройти перепідготовку, підвищити кваліфікацію за професіями та спеціальностями в закладах освіти чи в роботодавця. 

Громадяни, які мають професійну-технічну  чи  вищу освіту, не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні, можуть безоплатно отримати від служби зайнятості ваучер та підвищити свій професійний рівень.

Отже, Ви можете отримати ваучер: 

- якщо ваш вік перетнув позначку 45-ти, Ви маєте страховий стаж не менше 15-ти років, однак ще не набули пенсійного віку;

- якщо Ви звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби України у зв’язку із скороченням чисельності штату, або за станом здоров’я;

- якщо Ви звільнені з військової служби після участі АТО/ООС та не набули права на пенсію;

- якщо Ви є внутрішньо переміщеною особою і для вас відсутня підходяща робота. 

Рішення про видачу ваучера приймається центром зайнятості не пізніше, ніж на восьмий робочий день з дня подання документів. Центр зайнятості інформує особу про прийняте рішення щодо видачі ваучерів протягом трьох робочих дня з дня його прийняття. Вибір професії, спеціальності або напряму підвищення кваліфікації та закладу освіти претендент на отримання ваучера здійснює самостійно.

В нашому коледжі по ваучеру Ви зможете навчатися за наступними спеціальностями:

- Агрономія (денна форма);

- Харчові технології, за двома спеціалізаціями:

§  Зберігання, консервування та переробка плодів і овочів (денна і заочна форми);

§  Бродильне виробництво і виноробство (денна і заочна форми).

Прийом документів на навчання по ваучерам до коледжу здійснюватиметься з 10 по 31 липня поточного року. Консультацію щодо ваучера на навчання та вступу до коледжу, Ви, як завжди, можете отримати на нашому веб-сайті або за телефоном 0506264506.