100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Відкрита виховна година до Дня працівників сільського господарства

Відкрита виховна година до Дня працівників сільського господарства

Викладачі агрономічних дисциплін разом із здобувачами освіти спеціальності «Агрономія» провели загальноколеджівський захід присвячений Дню працівників сільського господарства.

Це професійне свято мільйонів фахівців, які працюють в аграрній сфері.

На початку заходу викладачі, користуючись даними Kyiv School of Economics, ознайомили присутніх з прямими та непрямими збитками, які були нанесені агросектору під час російської агресії. Ознайомили з інтенсивними технологіями в сучасному садівництві і виноградарстві. Дуже зацікавила слухачів інформація про роботизовані системи садівництва (застосування наземних роботів і агродронів, літальні автономні роботи для збирання врожаю у садах і виноградниках).

Здобувачі освіти спеціальності «Агрономія» підготовили інформацію про професії майбутнього, які зараз стають популярними. Це такі професії, як сіті-фермер, агроном-генетик, оператор дронів, агроінженер, агрокібернетик, агроеколог. Всі ці нові перспективні професії базуються на традиційній освіті –агроном.

Переоцінити важливість професії агронома неможливо. Робота агронома велике значення має для підтримки життєдіяльності всього людства, а усвідомлення цього факту, погодьтеся, здатне значно підвищити самооцінку представника цієї спеціальності.

Нехай кожен рік буде врожайним, золоті зернятка проростають на мирних українських полях, а інновації та технології й надалі полегшують життя працівників сільського господарства.