100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Як подолати передекзаменаційний стрес під час сесії

Як подолати передекзаменаційний стрес під час сесії

Під екзаменаційним стресом розуміють специфічний стан людини, що складає іспит. Як правило стрес починається з того моменту, коли студент починає усвідомлювати, що найближчим часом йому доведеться скласти іспит. При стресі, як правило, відчувається сильне занепокоєння: людина відчуває, що не може контролювати ситуацію і впоратися з проблемою.

Мало хто знає, що у стресу є і позитивні сторони. У малих дозах він просто необхідний, так як він сигналізує про виникнення проблем і відповідає за наше «налаштування» на адекватну поведінку в небезпеці. У випадку з іспитами стрес забезпечує організм додатковим адреналіном, підтримуючи студентів в потрібній формі. У студентів підвищується інтелектуальна діяльність, вони не відчувають сильних емоційних переживань, а лише зосереджують свою увагу на наявній задачі.

Поради, як подолати передекзаменаційний стрес під час сесії:

·        Бажано об’єктивно оцінювати свої знання і вірити в себе. Зазвичай людина малює собі страшні картини, але насправді це звичайний робочий процес для викладача.

·        Не намагатися бути досконалими. Для чого потрібна саме ця оцінка? Бажано дотримуватися золотої середини і не намагатися брати неможливі бар’єри.

·        Бажано не пити перед іспитами занадто багато чаю, кави і газованих напоїв. Кофеїн збуджує мозок і робить його несприйнятливим до інформації. Краще з’їсти апельсин, банан, горіхи, темний шоколад.

·        Добре допомагають в тривожних моментах формули самонавіювання. Вони повинні бути складені коротко і позитивно. Наприклад, я впевнений в собі, я відчуваю бадьорість, моя мова спокійна.

·        Глибоко дихайте, поступово стискайте і розпускайте кулаки, можете зробити кілька поворотів або легких стрибків.

Не сумнівайтеся у вас все вийде, бо викладач так як і ви налаштований на найкращий результат!