100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Заходи до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом

Заходи до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом

07.05.2024 року класні керівники коледжу  провели години пам'яті та виховні години до Дня пам'яті та перемоги над нацизмом. Так, класні керівники І та  ІІ курсів провели онлайн виховні години: «Тих днів у пам'яті не стерти і сьогодні». А для ІІІ і ІV курсів було проведено онлайн години пам'яті : «В серцях і книгах пам'ять про війну».

Друга світова війна, яка тривала з 1939 до 1945 року, була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства. Класні керівники  провели паралелі між подіями ІІ Світової війни та подіями які відбуваються сьогодні і визначили, що російський агресор повторює тактику війни нацистської Німеччини. Вони зазначили у своїх заходах, що цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії Росії.

Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ. Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Сьогодні саме РФ, увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу територіальну цілісність і хоче зруйнувати мир у Європі. Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє.

 До Дня пам’яті жертв Другої світової війни та Дня перемоги над нацизмом працівники бібліотеки коледжу підготували онлайн викладку матеріалів «Живе в народі пам'ять вічна».