100-річчяз дня заснування

+380-50-6264506

100-річчяз дня заснування

Зберігання, консервування та переробка плодів і овочів

  • Спеціальність

    181 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ

  • Освітньо-професійна програма

    ЗБЕРІГАННЯ, КОНСЕРВУВАННЯ ТА ПЕРЕРОБКА ПЛОДІВ І ОВОЧІВ

  • Освітньо-професійний ступінь

    фаховий молодший бакалавр

  • Кваліфікація

    фаховий молодший бакалавр з харчових технологій

  • Форма навчання

    денна, заочна

  • Фінансування

    державний бюджет, кошти фізичних і юридичних осіб

  • Термін навчання денної форми

    на базі 9 класів - 3 роки і 5 місяцівна базі 11 класів і ПТНЗ – 2 роки і 5 місяців

  • Термін навчання заочної форми

    2 роки і 5 місяців

  • Спеціальність

    181 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ

  • Освітньо-професійна програма

    ЗБЕРІГАННЯ, КОНСЕРВУВАННЯ ТА ПЕРЕРОБКА ПЛОДІВ І ОВОЧІВ

  • Освітньо-професійний ступінь

    фаховий молодший бакалавр

  • Кваліфікація

    фаховий молодший бакалавр з харчових технологій

  • Форма навчання

    денна, заочна

  • Фінансування

    державний бюджет, кошти фізичних і юридичних осіб

  • Термін навчання денної форми

    на базі 9 класів - 3 роки і 5 місяцівна базі 11 класів і ПТНЗ – 2 роки і 5 місяців

  • Термін навчання заочної форми

    2 роки і 5 місяців

Харчування – це невід’ємна частина нашого життя, необхідна, як повітря, що приносить море задоволень, робить нас працездатними, здоровими і щасливими. А особливо консерви з плодів та овочів, які забеспечують нас вітамінами і мінералами в зимовий період часу, скорочують витрати часу на приготування перших та других страв в громадському харчуванні, задовільняють потреби в їжі туристів, наукових експедицій, армії і флоту. Також, без консервів неможливі були б польоти в космос! Тому, саме консервна промисловість є однією з провідних галузей харчової промисловості.
Цій сфері завжди приділялася найпильніша увага, а фахівці в галузі виробництва харчових продуктів завжди мали і матимуть високий соціальний статус.
Як часто ми замислюємось про те, який шлях обробки та переробки проходить продукція перед потраплянням до нашого столу, та хто і за яких умов контролює цей процес?
Забезпеченням усіх умов виробничого процесу займається технолог харчового виробництва, який:● здійснює контроль дотримання послідовності та якості операцій, що складають процес приготування продуктів;● розробляє та вдосконалює наявні процеси виробництва;● контролює ефективність організації праці;● вирішує всі поточні технологічні і виробничі проблеми;● забезпечує високу якість продуктів харчування для збереження здоров'я людей.
Сьогодні виробники зацікавлені у кваліфікованих харчових технологах, які вміють не лише контролювати якість від надходження сировини до моменту упаковки готової продукції, але можуть розробляти та успішно впроваджувати ефективні технології в різних галузях та на різних етапах створення продукту.

Технологи харчової промисловості потрібні консервним заводам, молокозаводам, хлібопекарням, м'ясокомбінатам, кондитерським фабрикам та підприємствам громадського харчування, лабораторіям, клінікам та ін.

Розмір оплати праці визначається професіоналізмом та місцем роботи. Для фахівця-початківця можливе кар'єрне зростання від молодшого технолога до головного технолога або начальника виробництва.

Illustration

Саме таких висококласних фахівців готують в нашому коледжі.
В процесі навчання здобувачі освіти освоюють теоретичні основи харчових технологій, сучасні технології зберігання та переробки плодів і овочів, методи мікробіологічного, хіміко-технологічного контролю сировини, напівфабрикатів і готової продукції, будову та принцип дії обладнання консервного виробництва. Також отримують необхідні знання технологічних процесів одержання консервованих харчових продуктів для розширення асортименту продукції та максимального збереження натуральних властивостей сировини.

Здобувачі освіти відвідують підприємства різних галузей харчової промисловості і мають можливість безпосередньо ознайомитися із процесами і потужностями виробництв.

Саме гарна освіта стане запорукою для майбутнього успіху у професійній діяльності.

Переваги навчання

● Гарантована забезпеченість робочим місцем;● Робота ідеально підходить тим, хто підтримує ідею здорового харчування;● Можливість опановувати сучасні технології приготування продуктів.

Бази практик

● ПАТ "Чумак"

Illustration

Де можуть працювати наші випускники?

Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій здатний виконувати обов’язки технолога, майстра цеху, лаборанта на підприємствах харчової промисловості різних форм власності.Отриманні знання та компетенції дозволяють випускникам коледжу працювати в різних сферах харчової галузі.

Ким можуть працювати наші випускники?

Фахівець здатний виконувати зазначені професійні роботи за ДК003:2010:● 3211Технік-лаборант● 3510 Технік-технолог з переробки плодоовочевої продукції